Selecciona el Idioma

jueves, 20 de febrero de 2014

Tar

copia 

         ------d1

                      -----d11

                                  -----f11

        -------d2

                   ------d21

                                 --------f21

                                ---------f22

                  -------d22
crear backup con tar : tar -cvf nombredestino.tar nombreorigen
Llista el contingut del fitxer tar creat anteriorment. tar -tf copia2.tar
En un altre directori, extrau el contingut del fitxer tar creat anteriorment mostrant el progrés de l’operació. tar -xvf copia2.tar copia/d1
En un altre directori, extrau només un fitxer dels que conté el fitxer tar: tar -xvf copia2.tar copia/d1/ copia/d2
Crea un fitxer sense comprimir del teu directori home indicant la etiqueta “Directori home de el_teu_nom sense comprimir” tar -cvf desy1.tar -V "directori_home_desy_sense_comprimir" /home/desy
Crea un fitxer comprimit del teu directori home indicant la etiqueta “Directori home de el_teu_nom comprimit”. Quina diferència hi ha amb l’anterior? tar -czvf desy1.tar.gz -V "directori_home_desy_comprimit" /home/desy
si hacemos un ls los dos salen en rojo, pero uno esta comprimido con el gzip (.gz) y el otro .tar solo esta empaquetado como una copia de seguridad del directorio.
Restaurar archivos
Esborra un directori del teu home. por ejemplo: nos situamos en copia/d2/d21 y elimianmos f22 (rmdir f22) nos vamos con CD a nuestro home CD copia y hacemos un tree para comprobar que se ha borrado lo que queríamos.
Restaura el fitxer esborrat lo restauramos a partir de la copia .tar o .tar.gz que hemos creado anteriormente: desde nuestro home (fuera de copia) tar -xvf copia2.tar copia/d2/d21
Fes el backup del directori /home cada divendres, on el nom del fitxer sigui copiaYYMMDD (on YY és l'any, MM és el mes, i DD és el dia, per exemple:copia120210, ajudeu-vos de la comanda date) (hem de fer srcipt ,chmod+x nom, una comanda de tar dins l'script, y un crontab -e per crear una tarea programada). obrim el Gedit i creem l'script .

Després una vegada creat script fem chmod +x backup.sh (al arxiu script li donem permisos d'execució). i el probem a executar fent ./backup.sh, després si tot es correcte ho programarem amb el crontab -e. prueba.jpg per últim obrim el crontab -e des de el terminal:

m h dom mon dow  command 

30 10  *       *      5        /home/desy/backup.sh

ho guardem ctrl+o sortim ctrl+x.
per probar que funciona primer podem programar-ho per a que s'executi en uns minuts al día d'avui. tenint en compte que els 7 y el 1 es diumenge. De quins directoris és recomanable fer backup a Linux? dels directoris home, etc, y var.
home conté arxius dels usuarios que es va actualitzant com arxius que es van creat de forma diària. etc conté passwd,shadow i groups, informació de noms d'usuaris, contrasenyes xifrades i dades d'acces. var conté arxius lógics del sistema, que si sen's fastidia algún, el podem recuperar des d'aqui´. Aquest directori es molt important.





Espero que os sirva de ayuda,

para más info suscribete a Desy Repara

No hay comentarios:

Publicar un comentario